09-okt

Leerlingen Cals College IJsselstein doen mee met Vakkanjers 2019-2020

De Challenge voor 2019-2020 is: 'CREATING SPACE FOR CHILDREN' 
 
In deze Challenge daagt opdrachtgever ‘de Johan Cruyff Foundation’ alle Vakkanjers uit om nieuwe ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen. 
 
Alle brugklassers uit vmbo basis en kader doen mee met Vakkanjer Scout. Dit is een uitvindwedstrijd voor leerjaar 1 vmbo en sluit aan op het curriculum.  
Leerlingen denken na over het vernieuwen van de Cruyff Courts of het Schoolplein14 concept: Plug & Play. Ze worden op weg geholpen met een inspiratieles door een gastdocent van Vakkanjers en gaan daarna vanuit ontdekkend en ontwerpend leren zelfstandig aan de slag met hun idee. Hierna kunnen ze met hun vinding online stemmen verzamelen. De schoolwinnaars maken hun idee werkelijkheid met hulp van professionele productontwerpers tijdens de maakdagen bij een Fablab. In de halve finales en mogelijk bij het landelijk eindevent pitchen ze hun idee bij de opdrachtgever.  
 
Twee teams met vierdejaars leerlingen PIE laten zich van hun beste kant zien tijdens Vakkanjer Pioneer. Ze werken aan een uitdagende, technische opdracht: 
van een eerste schets tot een werkend prototype. Met Vakkanjer Pioneers ontdekken leerlingen hun vakmanschap en werken ze aan belangrijke competenties als samenwerken, presenteren en klantcontact.  
 
Tijdens de Kick-off horen de deelnemers alles over de opdracht, waarna ze op school verder gaan met bedenken, ontwerpen en bouwen. Om meer te leren over de praktijk bezoeken ze een technisch bedrijf in de buurt. Bedrijven helpen en inspireren de teams onder meer met advies en excursies en nemen zitting in de jury. Zo wordt naar een spannende schoolfinale toegewerkt, waarna de winnaars door kunnen naar de halve finales. Wie doorgaat naar de landelijk finale Vakkanjers LIVE maakt kans op de titel Winnaar Vakkanjer Pioneer 2020. 
 
Wilt u als bedrijf meewerken aan Vakkanjers Pioneer dan kunt u contact opnemen met info@vriendenvandetechniek.nl
 
Meer informatie over Vakkanjers: https://vakkanjers.nl/challenges/pioneer