10-apr

Nieuwe Vrienden van de Techniek

Arie Molenaar Motors

Een begrip in IJsselstein deze grote motorzaak, een prachtig familiebedrijf. Waar met hart en ziel gewerkt wordt en de eigenaren gezamenlijk met hun team de kar trekken. Opleiden en meer waardering, bekendheid voor de techniek staat hoog in het vaandel. We zijn dan ook blij ze als nieuw lid te verwelkomen. Ook de toegezegde hulp voor het Sterk Techniek Onderwijs is meer dan welkom! Op het Cals gaan we starten met het keuzevak twee wielen motorvoertuigentechniek.


 
Dijkstra Logistiek BV

Tjeerd Dijkstra, eigenaar van Dijkstra Logistiek BV te Lopik, reageerde enthousiast om lid te worden van de Vrienden van de Techniek en wil graag helpen bij het Sterk Techniek Onderwijs. Opleiden en de jeugd enthousiast maken voor de Techniek is belangrijk. Op het Cals gaan we starten met de opleiding Logistiek en Transport, zodat we dicht bij huis weer op kunnen leiden voor deze belangrijke beroepsgroep.

 

Straver en Zn

Peter Straver heeft met zijn aannemersbedrijf Straver en Zn, een goede naam opgebouwd in de grond, weg en waterbouw. Dit familiebedrijf bestond in 2020 al weer 50 jaar en is gevestigd aan de Lekdijk 2 te IJsselstein. Dit familiebedrijf heeft ook een eigen werkplaats met een leermeester waar leerlingen opgeleid kunnen worden. Het hele bedrijf ademt techniek en wil graag zijn steentje bijdragen aan het Sterk Techniek Onderwijs en zijn lid geworden van de Vrienden van de Techniek.Vakgarage Verbree

Met een historie die al meer dan 50 jaar terug gaat, is een echt familiebedrijf met vestigingen in Benschop en IJsselstein. Kwaliteit, service en een persoonlijke relatie met de klant vinden ze heel belangrijk. Naast vakmanschap zijn ook het opleiden van mensen en het doorgeven van kennis belangrijke kernwaarden. Het vak autotechniek valt onder Mobiliteit en Transport, vandaar dat we erg blij zijn met de toezegging van Mark Verbree om een bijdrage te willen leveren aan het Sterk Techniek Onderwijs.


 
Donk Industries

Is opgericht in 1932 en een deskundige partner op het gebied van aluminium hogedruk spuitgietwerk, mechanische bewerking van producten en poedercoating voor diverse toepassingen. Erik Donk is de trotse eigenaar van dit technische bedrijf, heeft veel waardering voor zijn werknemers en vakmanschap is een belangrijke pijler. In dit bedrijf worden zoveel uiteenlopende technische processen toegepast, dat er altijd iets te leren valt. Voor het Sterk Techniek Onderwijs heel belangrijk dat zulke bedrijven aan willen sluiten en enthousiast mee willen doen.