04-mrt

Voorbeeldopdracht T&T: Kattenwand

Omdat er nieuwe leerlingen zijn bijgekomen voor wie het vak nieuw is én om de kennis weer op te frissen, is Mavo 2 ook gestart met een korte herhaling van het introductieprogramma over de veiligheid in ons theorie- en praktijklokaal. Daarnaast bouwen zij een maquette – gebaseerd op ons huidige lokaal – op schaal van een veilig praktijk- en theorielokaal. Zij sluiten dit bovendien af met een presentatie per groepje.
 
Het eerst echte project voor Mavo 2 is het onderzoek verrichten naar en het ontwerpen van een katten(speel)wand voor de stichting Rijpickerwaard, het dierenasiel en dierenpension in IJsselstein. Er zijn drie Mavo 2 klassen en de twee beste en/of origineelste en/of functioneelste ontwerpen worden gemaakt mogelijk door onze eigen BWI afdeling, een vakoverstijgende opdracht.

Eén van de Vrienden van de Techniek van IJsselstein zal daarna de katten(speel)wand vervoeren en ophangen/installeren.

De leerlingen bouwen op school een maquette van de speelwand, nadat zij onderzocht hebben wat katten leuke vinden en welke materialen gebruikt kunnen worden. Zij hebben de mogelijkheid tot het raadplegen van een expert van Catcetera uit Lelystad en presenteren hun bevindingen en hun maquette voor de opdrachtgever.

Zoals jullie kunnen zien zijn de opdrachten heel uiteenlopend maar wel uitdagend en verschillend, dat maakt het vak juist zo interessant. Maar om voldoende opdrachten te hebben, hebben wij ook voldoende opdrachtgevers nodig. Heeft u een idee voor een leuke opdracht? Neem dan vooral contact met ons op!